Gastronomikos savaitė: Neringa ir Gastronomika

November 11, 2016

 

 

Labas, mielas skaitytojau! ☀
Praėusį sekmadienį tau priminiau, kad šią savaitę vyksta
Vilniaus Gastronomijos Savaitė, kuri sutampa ir su šią savaitę Litexpo vykstančia Baltijos maisto ir gėrimų paroda „Baf 2016”. Daug įdomios informacijos ir galimybių skaniai papietauti ar pavakarieniauti, ar išbandei, sudalyvavai? Pasidalink įspūdžiais!

O mano šios savaitės trumpi įspūdžiai (vakarienės ir vėlyvų pietų) yra iš dviejų prie Gastronomijos savaitės prisijungusių vietų - Restoranas Neringa (Gedimino pr.) ir Gastronomika (T. Ševčenkos g.), kuriose lankiausi su savo mielomis draugėmis.

 

Neringos restorane pasirinkome 10 EUR pasiūlymą: sultinį bei pyragėlį su grybais ir leeegeendinį Neringos Kijevo kotletą! Sultinys buvo kaip sultinys (bet ne iš kubelio, žinoma😂), pyragėlis minkštas ir su daug grybų viduje. Pradžia mus nuteikė puikiai, o vėliau atneštas Kijevas dar puikiau, nes jis tikrai legendinis (mūsų tėvai ir seneliai tą paliudyti gali) bei labai skanus! 😊


Restorane viskas visur dvelkė tokia klasika, kad net ir ne super wow estetiškas garnyras (bulvytės fri, žirneliai, apkeptos morkytės ir keptos slyvos) mums patiko ir džiaugėmės sprendimu čia ateiti. Na, ir taurė putojančio vyno vakarą nuspalvino dar ryškesnėmis spalvomis. 😊

Gastronomikoje (kaip jie save pristato - kulinarijos lofte) pasirinkome 20 EUR pasiūlymą, kurį sukūrė garsusis šefas Liutauras Čeprackas: tuno tartaras (su traškia bolivine balanda, rudeninėmis daržovėmis ir specialiu citrusų sultiniu, kurį užpylė pateikus patiekalą), iberiko išpjova (pateikta su trintu salieru, smulkintu obuoliu ir marsala. Trumpas žodynėlis šioje vietoje: iberiko mėsa - juodos kiaulės; marsala - itališkas vynas) bei desertui - šokolado tekstūros (šokoladas, lazdyno riešutai, avietės). Pridedu ir pilną meniu.
Skonis toks unikalus ir puikus, kad šiems trims patiekalams galima ploti garsiai atsistojus! Ir dar kartą paploti Liutaurui Čeprackui ir jo komandai, kad kuria tokius šedevrus! 👋👋👋

 

Į Neringa restoraną dar tikrai sugrįšiu ir tradiciškai #PietųPertrauka, o Gastronomiką rekomenduosiu kitiems bei mielai grįšiu degustacinei vakarienei ir pati.

 

Smagu, kad vyksta tokios iniciatyvos ir su nekantrumu laukiu kitų metų Gastronomikos savaitės!!

 

Gražaus savaitgalio visiems!

 

Daugiau nuotraukų iš #PietųPertrauka rasi Facebook paskyroje.


Roberta, 🍴

Share on Facebook
Please reload